site loader

Cântăreţii Ed Sheeran şi Sam Smith au câştigat cele mai importante premii la gala industriei muzicale britanice, Brit Awards, care a avut loc miercuri seară, la Londra, informează Mediafax.

Compozitorul şi interpretul englez Ed Sheeran a fost numit cel mai bun artist britanic şi a obţinut şi premiul pentru cel mai bun album, acordat pentru cel de-al doilea material de studio al său, intitulat simplu “X”.

Cântăreţul englez a părut sincer surprins când a urcat pe scenă pentru a-şi primi trofeul, o statuetă de culoarea roz pal, realizată de artista britanică Tracey Emin. Cântăreţul de muzică soul Sam Smith, care a fost nominalizat la cinci categorii şi a concurat cu Sheeran pentru trofeul pentru cel mai bun album, a câştigat premiile categoriilor “succes global” şi “debut”.

Sam Smith care a spus că albumul care l-a făcut faimos a fost inspirat de problemele în dragoste pe care le-a avut, i-a oferit un sfat lui James Bay, câştigătorul de anul acesta al premiului criticilor (Critics` Choice): “Vezi cum faci să fii părăsit. Imediat”, a glumit Smith.

Printre ceilalţi câştigători se numără Paloma Faith, care a primit premiul pentru cea mai bună artistă britanică, şi duetul rock Royal Blood, care a câştigat în faţa popularei formaţii One Direction titlul de cea mai bună trupă britanică.

Taylor Swift a câştigat premiul pentru cea mai bună artistă internaţională, vedeta americană cântând în deschiderea galei. Titlul de cel mai bun artist internaţional i-a revenit lui Pharrell Williams.

Premiul pentru cel mai bun single britanic a fost câştigat de Mark Ronson şi Bruno Mars, pentru piesa “Uptown Funk”, iar cel mai bun videoclip britanic a fost ales cel al piesei “You & I” al trupei One Direction. Rockerii de la Foo Fighters au câştigat premiul categoriei “cea mai bună trupă internaţională”.

Gala Brit Awards 2015 a inclus apariţii live din partea unor artişti precum Take That, Kanye West, Madonna şi George Ezra.