site loader
martie 28, 2020 MĂSURI DRASTICE IN AFRICA DE SUD!

Africa de Sud a introdus la miezul nopții o stare de carantină nemaiîntâlnită, iar aceasta va dura timp de trei săptămâni, informează BBC.

Africa de Sud are peste 700 de cazuri confirmate de Covid-19. În același timp, Africa de Sud este țara cu cei mai mulți bolnavi de HIV din lume.

Pentru prima dată de când statul african a devenit o democrație, în 1994, un președinte a suspendat până și cele mai banale drepturi ale cetățenilor.

“Legea spune că trebuie să stați acasă. Fac excepție drumurile la magazine și spitale, iar forțele de securitate se vor asigura că legea este aplicată”, a anunțat Nkosazana Dlamini-Zuma, ministru al guvernanței cooperatiste și al afacerilor tradiționale.

Guvernul a interzis vânzarea de alcool și țigări, dar și plimbarea animalelor de compania sau exercițiile fizice în public, precum alergatul. Cumpărăturile au fost restricționate la alimente și alte produse esențiale.Cei care nu respectă legea pot fi amendați sau condamnați la pedepse cu închisoarea.SURSA DIGI24.RO