site loader
martie 29, 2021 Proteste in toată țara!

Manifestații în toată țara. Protestatarii din Bacău au intrat în curtea spitalului județean. Conflicte între jandarmi și cetățeni

Mai multe proteste au loc în România. Cetățenii din București, Constanța, Sibiu, Brăila și din alte orașe au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile.

UPDATE: La Bacău, protestatarii au intrat în curtea Spitalului Județean ”Sfânta Maria”. Aproximativ 2.000 de români au ieșit în Piața Victoriei și au dat foc la măștile de protecție. De asemenea, se aruncă cu sticle în jandarmii prezenți în fața Guvernului.

Protestatarii din Galați au aruncat luni seara cu pietre și petarde spre jandarmi. Peste o mie de oameni protestează față de restricțiile anunțate de autorități în centrul orașului. La Brăila, jandarmii au încercat să rețină un protestatar și imediat au fost încercuiți de alți colegi de stradă de-ai bărbatului. Alte echipaje de jandarmi au intervenit și au început să se bată.

Doi bărbaţi care participau, luni seară, la Craiova la protestul faţă de noile restricţii s-au bătut, fiind opriţi de jandarmi.Proteste în România. Un protest împotriva restricțiilor impuse de autorități are loc și la Sibiu, unde protestarii doresc să meargă acasă la președintele Klaus Iohannis. Majoritatea celor 200 de persoane care protestează în Sibiu nu poartă măști, iar un protestatar a fost ridicat de jandarmerie după ce a înjurat și a făcut gesturi obscene în direcția Primăriei.

Valul de reacții vine în contextul noilor limitări impuse de Guvern, care interzic circulația după ora 22:00 și închiderea magazinelor la ora 18:00, în funcție de rata de infectare de la nivelul localităților.

Peste 1.000 de bucureșteni au plecat din Piața Universității spre Piața Victoriei, în ciuda opoziției jandarmilor! Oamenii scandează împotriva Guvernului, împotriva restricțiilor, a lui Raed Arafat și Florin Cîțu.