site loader
februarie 24, 2021 SOȚIA LUI EL CHAPO ARESTATĂ IN SUA

Emma Coronel Aispuro, soția celebrului traficant mexican Joaquin Guzman „El Chapo”, a fost arestată luni pe aeroportul internațional Dulles din Washington pentru acuzații ce țin de traficul de droguri, dar și pentru că ar fi fost implicată în renumitele evadări ale soțului său dintr-o închisoare din Mexic, au anunțat autoritățile judiciare americane. În vârstă de 31 de ani, soția liderului cartelului Sinaloa, are dublă cetățenie, americană și mexicană.

Ea va compărea marți în fața justiției americane pentru a fi inculpată oficial pentru implicare în aducerea și distribuirea de cocaină, metamfetamină, heroină și marijuana pe teritoriul Statelor Unite.Pe de altă parte, potrivit Departamentului american al Justiției, Coronel Aispuro a complotat împreună cu alți complici pentru a ajuta la evadarea lui El Chapo, în iunie 2015, din celebra închisoare Altiplano. Apoi, după ce lordul drogurilor a fost prins și reîncarcerat, ea ar mai fi pus la cale o evadare a lui din aceeași închisoare.

El Chapo, condamnat pe viață în SUA
El Chapo a fost extrădat în cele din urmă în Statele Unite, în ianuarie 2017, a fost judecat și condamnat la închisoare pe viață în iulie 2019. El Chapo a condus aproape 30 de ani cartelul drogurilor din Sinaloa și a organizat de-a lungul anilor transporturi clandestine prin care au fost aduse în Statele Unite tone de cocaină.

Potrivit procurorilor, Coronel Aispuro era la curent cu traficul masiv de cocaină, heroină și alte droguri și știa foarte bine ce operațiuni controlează soțul său. Procurorii au la dosar informații de la peste 100 de actuali și foști membri ai cartelului Sinaloa, dar și interceptări, inclusiv ale comunicațiilor electronice. SURSA digi24.ro