site loader
octombrie 7, 2019 Vine iarna?

În aceste zile s-a depus un strat de omăt în mai multe regiuni producând imepdimente mai ales șoferilor, dincolo de o oarecare bucurie , unor peisaje de basm, parcă decupate prea devreme!

Un val de aer polar a adus iarna în România. Ninge de câteva ore la munte, iar temperaturile au scăzut brusc chiar şi cu 20 de grade. Dacă ieri în Bucureşti era vară cu 30 de grade Celsius, astăzi abia dacă s-au atins 10 grade. În Iaşi, o femeie a fost găsită pe stradă în şoc hipotermic, iar la Oradea este deja căldură în apartamente. Temperaturile vor scădea până marţi dimineaţa, când se aşteaptă ca ninsorile să cuprindă tot mai multe zone montane din ţară.

Sunt imagini filmate dimineaţă pe crestele munţilor, unde anotimpul pare să se fi schimbat în mai puţin de 24 de ore.

Temperaturile au scăzut cu aproape 15 grade şi au apărut ninsorile. La Bâlea, ieri erau 10 grade, iar dimineaţă minus un grad. Prima zăpadă a căzut în aproape toate masivele din Carpaţii Orientali şi Meridionali, la peste 1500 de metri altitudine. 

Pentru aceste zone şi pentru Muntenia, meteorologii au emis o informare de vreme rea până mâine dimineaţă.

Cea mai severă scădere de temperatură, de aproape 20 de grade, s-a înregistrat, însă, în sudul ţării. Bucureştenii au trecut în câteva ore de la 30 de grade la 10. De la ţinute de vară şi ochelari de soare, la haine groase şi umbrele.Sursa a1.ro